Stoma ja Kanta-palvelut

Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, joka näyttää terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaasta ja hänen lääkityksestään. Stoman potilastietojärjestelmä liittyy joulukuussa 2017 Potilastiedon arkistoon.

Stoma liittyy joulukuun alussa 2017 kansalliseen Potilastiedon arkistoon. Stoman asiakkaiden potilastiedot tallentuvat Stoman oman potilastietojärjestelmän lisäksi jatkossa myös Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista terveysarkistoa eli Kanta-palveluita.

Potilastiedon arkiston lisäksi Kanta-palveluihin kuuluu eReseptien eli sähköisten reseptien arkisto sekä Omakanta. Omakannasta voi käydä katsomassa omia potilastietoja sekä hallita omien tietojensa käyttöä.

Lisätietoa Omakannasta löydät myös suomenkielisestä ja ruotsinkielisestä Omakanta-esitteestä.

Anna suostumuksesi potilastietojen näyttämiseen ennen vastaanotolle tuloa

Toivomme, että asiakkaat käyvät merkitsemässä Omakantaan suostumuksen potilastietojensa näyttämiseen ennen vastaanotolle tuloa. Potilastiedon arkistoon tallennetut potilastiedot ovat potilaan suostumuksella sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon käytössä kautta maan. Suostumuksen jälkeen asiakas voi tehdä kieltoja tietojen luovutuksista Potilastiedon arkistosta. Ota Omakanta käyttöösi.

Näin annat suostumuksesi:

Tunnistaudu Omakanta-palveluun. Tunnistautumisen jälkeen avautuu Omakannan etusivu.

  1. Lue ensin informaatio potilastietojen käytöstä
  2. Anna suostumus. Silloin henkilöt, jotka hoitavat sinua, pääsevät katsomaan tietojasi Potilastiedon arkistosta.

Kun hoitohenkilökunta saa tietosi helposti hoitoasi varten, henkilökunnan työskentely nopeutuu. Se myös parantaa potilasturvallisuutta.

Lisätietoja antaa henkilökunnaltamme sekä vastaava hoitaja Ulla Pekkala.

Videon potilastiedon arkistosta löydät alta (video on äänetön).